Hoe installeer je een Quooker Combi Boiler

Hoe installeer je een Quooker COMBI boiler

De Innovatieve Werking van de Quooker COMBI

De Quooker COMBI, een revolutionaire kokend- en warmwatervoorziening, belichaamt een ware technologische doorbraak met zijn geavanceerde systeem. Het ingenieuze apparaat bestaat uit een uitgekiende combinatie van een inlaatcombinatie, een reservoir, een mengventiel en een van de drie elegante kranen: de Nordic single tap, de Fusion of de Flex.

Het kloppende hart van de COMBI is het vacuüm-geïsoleerde reservoir, waarin het water vanuit de koudwaterleiding binnenstroomt en wordt bewaard op een indrukwekkende temperatuur van 108°C. Dit betekent dat je op elk gewenst moment kunt genieten van kokend water, direct beschikbaar wanneer je het nodig hebt.

Slimme technologie zorgt ervoor dat het reservoir automatisch wordt bijgevuld met koud leidingwater zodra je Quooker-water gebruikt. Dit water wordt vervolgens elektrisch opgewarmd om de optimale temperatuur te behouden. Mocht je de volledige inhoud van 7 liter aan kokend water in één keer gebruiken, dan duurt het slechts ongeveer 20 minuten voordat het reservoir weer volledig op temperatuur is.

Wat Quooker-water extra speciaal maakt, is de zuivering ervan door het geavanceerde HiTAC®-waterfilter in het reservoir. Dit zorgt voor een heerlijk zuivere smaak en garandeert dat je enkel van de puurste kwaliteit water geniet. Om de levensduur van het filter te optimaliseren, wordt het water dat voor warm water wordt gebruikt echter niet gefilterd.Naast het kokende water biedt de Quooker COMBI ook de mogelijkheid tot direct warm water. Het slimme mengventiel, dat aan de inlaatcombinatie is bevestigd, zorgt ervoor dat je altijd kunt genieten van water op de gewenste uitstroomtemperatuur. Dit wordt bereikt door het koude water te mengen met het Quooker-water. Met een eenvoudige knop op het mengventiel kun je zelf de gewenste temperatuur instellen. Bovendien is de COMBI uitgerust met een ingenieuze ingebouwde beveiliging in het mengventiel, die voorkomt dat kokend water uit de mengkraan kan stromen in geval van waterleidingwerkzaamheden waarbij de druk wegvalt.

Installatie, Zorg en Garantie

Voor een vlekkeloze installatie van je Quooker, dien je te zorgen voor de juiste aansluitmogelijkheden op zowel de waterleiding als het lichtnet. Maak je geen zorgen, want de Quooker wordt geleverd met een handige aansluitset, inclusief de benodigde inlaatcombinatie en het reduceerventiel, zodat je snel aan de slag kunt. Let er echter op dat het niet is toegestaan om de Quooker aan te sluiten op een omgekeerde osmose installatie of een waterontharder met een pH verlagende werking. Dit om een optimale werking van je Quooker te waarborgen.

Zoals bij elk systeem is onderhoud essentieel voor een langdurige en betrouwbare werking. Afhankelijk van de kwaliteit van het water in jouw omgeving, raden we aan om eens per gemiddeld vijf jaar onderhoud aan het reservoir te plegen. In gebieden met een hogere kalkconcentratie dan gemiddeld (boven de 10°dH) is het vaak nodig om dit onderhoud eerder uit te voeren. Het onderhoud houdt in dat eventuele kalkaanslag uit het reservoir wordt gespoeld en dat het HiTAC®-waterfilter indien nodig wordt vervangen. Op deze manier blijft je Quooker in topconditie en kun je blijven genieten van zuiver en heerlijk water.

Om je gemoedsrust te waarborgen, bied Quooker een garantietermijn van twee jaar volgens de algemene voorwaarden. Dit is de belofte aan jou dat ze achter de kwaliteit van de Quooker staan en dat je kunt vertrouwen op een probleemloze ervaring. Bij eventuele problemen binnen deze periode staat Quooker voor je klaar om je te helpen en eventuele kwesties op te lossen.

Stapsgewijze Installatie-instructies

Nu je alle benodigde gereedschappen en materialen hebt, kunnen we beginnen met het installeren van de Quooker Combi Boiler. Volg deze stapsgewijze instructies om het proces succesvol te doorlopen:

Stap 1: Water aansluiten

Sluit voordat je begint de Hoofdkraan (vaak zit deze in de meterkast) af.

 1. Reduceerventiel monteren
  Zet de hoofdkraan dicht. Monteer
  het reduceerventiel op het T-stuk en
  vervolgens op de koudwaterleiding
  (Ø 15 mm). Let op de montagerichting!
  Sluit de koudwaterslang van de
  mengkraan of van de Fusion of de Flex
  aan op het T-stuk met het slangzeefje.
 2. Inlaatcombinatie monteren
  Monteer de inlaatcombinatie met een
  koperen buis (Ø 15 mm) op het T-stuk.
 3. Mengventiel monteren
  Sluit het mengventiel aan op de inlaatcombinatie met de bijgeleverde fiberring.
  Zorg ervoor dat de instelknop bereikbaar
  blijft. Sluit de warmwaterslang van de
  mengkraan of van de Fusion aan op het
  mengventiel met het slangzeefje.
 4. Temperatuur-instelling
  Draai aan de knop op het mengventiel
  om de gewenste temperatuur in te stellen
  (tussen 40°C en 60°C).

Stap 2: Afvoer aansluiten

Het Quooker-reservoir werkt op basis van uitzettend water bij opwarming, wat de druk verhoogt. Dit heeft als voordeel dat het water boven het kookpunt uitkomt en kokend uit de kraan stroomt. Tijdens het opwarmproces wordt expansiewater afgevoerd via een meegeleverde afvoerslang. Deze slang kan met het bijgeleverde boorsetje worden aangesloten op de afvoerbuis. Het is belangrijk om het hoogteverschil tussen de inlaatcombinatie en de aansluiting voor de afvoerslang zo groot mogelijk te maken, om te voorkomen dat afvoerwater terugstroomt uit de trechter van de inlaatcombinatie.

 1. Gat boren
  Boor met de meegeleverde boortap
  in één keer een gat met schroefdraad
  in de grijze pvc afvoerleiding. Doe dit
  langzaam, zodat het pvc niet smelt.
  Draai linksom terug om de schroefdraad
  te behouden.
 2. Nippel indraaien
  Probeer eerst de nippel in het gat te
  draaien alvorens deze definitief met
  pvc-lijm wordt vastgezet.
 3. Slang aan afvoer
  Schuif de afvoerslang over de pvc-nippel
  heen en blaas door de slang om er zeker
  van te zijn dat de slang doorlaat.
 4. Slang aan Inlaatcombinatie
  Sluit het andere uiteinde van de slang aan
  op de trechter van de inlaatcombinatie.
  Maak een bocht zoals in afb. 4 opdat
  een waterslot ontstaat dat stank uit de
  afvoerleiding tegenhoudt. Wanneer het
  reservoir opwarmt druppelt er water uit
  de trechter van de inlaatcombinatie. Deze
  trechter moet in verbinding staan met de
  atmosfeer om drukopbouw te voorkomen.
stap 2 afvoer aansluiten

Stap 3. Reservoir aansluiten

Het Quooker-reservoir wordt geleverd met een netsnoer dat is voorzien van een geaarde stekker. De Nordic single tap, Fusion en Flex modellen zijn uitgerust met een lichtring die aangeeft of het verwarmingselement aan het opwarmen is of niet. Indien het netsnoer beschadigd is, moet het worden vervangen door de fabrikant, een geautoriseerd agentschap of een gekwalificeerd persoon om mogelijke gevaren te voorkomen. De aan/uit schakelaar, herkenbaar als de ‘Q’ bovenop de kap, regelt de functionaliteit van het apparaat.

 1. Reservoir en kraan aansluiten
  Zet het Quooker-reservoir op zijn
  plaats en sluit de slangen aan op het
  mengventiel. De aansluitingen zijn
  voorzien van knelkoppelingen, er hoeft
  dus geen pakking tussen. Monteer
  de kraanslang met de fiberring op de
  aansluiting bovenop het reservoir.
 2. Elektrisch aansluiten
  Steek de plug in het daarvoor bestemde
  gat. Sluit het reservoir aan op een geaard
  stopcontact en schakel het pas in als het
  reservoir met water gevuld is.
 3. Reservoir vullen
  Draai de kokendwaterknop open. Draai
  de hoofdkraan en de stopkraan van de
  inlaatcombinatie open. Controleer op
  lekkage. Spoel de Quooker enkele minuten
  door totdat het water helder is. Eerst zal er
  wat zwart water uitstromen. Dit is actieve
  koolstof uit het filter en onschadelijk voor
  de gezondheid.
 4. Reservoir inschakelen
  Zet de Quooker aan. Nadat de Quooker
  opgewarmd is moet voor gebruik éénmaal
  de gehele inhoud aan kokend water
  doorgespoeld worden
stap 3

Voila

Het installeren van een Quooker Combi Reservoir kan een geweldige toevoeging zijn aan je keuken, waardoor je direct kokend water krijgt wanneer je het nodig hebt. Met de juiste gereedschappen en onze stapsgewijze instructies is het installatieproces niet zo ingewikkeld als het lijkt. Volg onze tips en geniet binnenkort van het gemak en de efficiëntie van je nieuwe Quooker Combi Reservoir.

We hopen dat je dit artikel nuttig vond en dat het je heeft geholpen bij het begrijpen van het installatieproces. Als je nog vragen hebt of meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact op te nemen. Veel succes met je installatie!

Veelgestelde vragen

Is een Quooker veilig?

Ja, Quooker boilers zijn ontworpen met veiligheid in gedachten. Ze zijn uitgerust met kinderbeveiliging op de kokend-waterkraan en een dubbel-druk-draai-bedieningsmechanisme om onbedoelde activering te voorkomen.

Kan ik het Combi Reservoir zelf installeren of heb ik professionele hulp nodig?

Ja, als je handig bent en ervaring hebt met klussen, kun je het Combi Reservoir zelf installeren. Zorg ervoor dat je de instructies in dit artikel goed opvolgt. Als je niet zeker bent van je vaardigheden, is het beter om professionele hulp in te schakelen om de installatie nauwkeurig en veilig uit te voeren.

Kan ik een Combi Reservoir aansluiten op een bestaande Quooker-kraan?

Ja, je kunt een Combi Reservoir aansluiten op een bestaande Quooker-kraan, op voorwaarde dat de kraan geschikt is voor het Combi systeem. Controleer de compatibiliteit voordat je verdergaat met de installatie

Hoe onderhoud ik het Combi Reservoir?

Het Combi Reservoir vereist weinig onderhoud. Volg gewoon de instructies in de handleiding met betrekking tot het ontkalken en schoonmaken van het apparaat.

Wat als er een probleem is?

Als je problemen ondervindt met je Quooker COMBI, neem dan contact op met de klantenservice van Quooker voor assistentie.

Laat een reactie achter

Winkelwagen
De waardering van tapurr.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 19 reviews.
Scroll naar boven
Compare Products
Action Add Product
Image
Title
Price
Stock Status
Quantity
Add To Cart
Review
Franke Afvoerplug 133.0175.965 Korfzeef
Franke Turbo Afvoerplug 133.0175.965
0 customer review
21
Selsiuz Hexagon 3-in-1 Copper Titanium single boiler
Selsiuz Hexagon 3-in-1 Copper Titanium single boiler
0 customer review
1.745
Selsiuz Osiris Cone Counter 5-in-1 Sturdy Black Titanium combi extra boilerSelsiuz Osiris Cone Counter 5-in-1 Sturdy Black Titanium combi extra boiler
Selsiuz Osiris Cone Counter 5-in-1 Sturdy Black Titanium combi extra boiler
0 customer review
2.550
Selsiuz Osiris Cone Counter 5-in-1 Sturdy Black Titanium single boilerSelsiuz Osiris Cone Counter 5-in-1 Sturdy Black Titanium single boiler
Selsiuz Osiris Cone Counter 5-in-1 Sturdy Black Titanium single boiler
0 customer review
2.450
Selsiuz Osiris Cone Counter 3-in-1 Sturdy Black Titanium combi extra boilerSelsiuz Osiris Cone Counter 3-in-1 Sturdy Black Titanium combi extra boiler
Selsiuz Osiris Cone Counter 3-in-1 Sturdy Black Titanium combi extra boiler
0 customer review
1.595
Selsiuz Osiris Cone Counter 3-in-1 Sturdy Black Titanium single boilerSelsiuz Osiris Cone Counter 3-in-1 Sturdy Black Titanium single boiler
Selsiuz Osiris Cone Counter 3-in-1 Sturdy Black Titanium single boiler
0 customer review
1.450
Selsiuz Rond Unlimited Sturdy Black Titanium combi extra boilerSelsiuz Rond Unlimited Sturdy Black Titanium combi extra boiler
Selsiuz Rond Unlimited Sturdy Black Titanium combi extra boiler
0 customer review
2.575
Selsiuz Hexagon 5-in-1 Gold Titanium combi extra boiler
Selsiuz Hexagon 5-in-1 Gold Titanium combi extra boiler
0 customer review
2.969
Selsiuz Hexagon 5-in-1 Gold Titanium single boiler
Selsiuz Hexagon 5-in-1 Gold Titanium single boiler
0 customer review
2.829
Selsiuz Hexagon 5-in-1 Copper Titanium combi extra boiler
Selsiuz Hexagon 5-in-1 Copper Titanium combi extra boiler
0 customer review
2.969